Apelacijski sud Brčko distrikta BiH ukinuo presudu Goranu Ristiću

Fena
Apelacijski sud Brčko distrikta BiH ukinuo presudu Goranu Ristiću
0 / Osnovni sud Brčko potvrdio optužnicu
Apelacijski sud Brčko distrikta BiH ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Goran Ristić kažnjen kaznom zatvora od 14 godina zbog ubistva te je vratio predmet na ponovno suđenje.

Presudom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 8. juna 2016. godine, optuženi Goran Ristić proglašen je krivim da je počinio kazneno djelo ubistvo za koje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

Protiv navedene presude žalbu su u zakonskom roku podnijeli advokati optuženog Gorana Ristića i Tužiteljstvo Brčko distrikta.

Apelacijski sud Brčko distrikta BiH 10. marta 2017. godine održao je javnu sjednicu kaznenog vijeća i donio rješenje kojim je uvažio žalbu advokata optuženog Gorana Ristić, ukinuo presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Apelacijski sud Brčko distrikta BiH donio je posebno rješenje kojim je optuženom Goranu Ristić produžio pritvor koji može trajati najduže dva mjeseca računajući od dana 10. marta 2017. godine, kao dana donošenja rješenja, priopćeno je iz Pravosudne komisije Brčko distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije