Apelacija koalicije "Moja adresa: Srebrenica" ocijenjena neosnovanom

2
Radiosarajevo.ba
Apelacija koalicije "Moja adresa: Srebrenica" ocijenjena neosnovanom
Foto: RSA / Ustavni sud BiH

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je danas elektronskim putem održao redovnu, 127. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine na kojoj je odbacio apelaciju koalicije "Moja adresa: Srebrenica" ocijenivši je kao neosnovanom. 

Sud Bosne i Hercegovine je odbio da zatraži od Centralne izborne komisije (CIK) da obustavi radnje i aktivnosti utemeljene na Odluci o raspisivanju i održavanju ponovnih lokalnih izbora u Srebrenici.

U koaliciji "Moja adresa: Srebrenica" su tražili navedeno od suda tvrdeći da su se dešavale neregularnosti uoči ponovljenih izbora.

U odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je napomenuto da je Sud Bosne i Hercegovine u obrazloženju odluke naveo da mu je CIK dostavio odgovor na žalbu u kojem je istakao da je žalba neosnovana i da su osporenom odlukom poništeni izbori na biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti koje mogu utjecati na rezultate izbora.

U Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine su također obrazložili svoju današnju odluku i možete je pročitati OVDJE.

Podsjećamo, Iz inicijative su prethodno naglasili da su sve argumente i dokaze uložili u žalbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije