Apel za pomoć: Zaštiti divljač koja je ugrožena raznim čimbenicima

1
Radiosarajevo.ba
Apel za pomoć: Zaštiti divljač koja je ugrožena raznim čimbenicima
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Povodom teksta koji je objavljen na portalu Radiosarajevo.ba "Policija kod Sarajeva uhapsila muškarac zbog mučenja i ubijanja životinja" redakciji portala obratio se čitatelj ( ime i prezime poznato redakciji) koji je naveo svoju stranu priče. 

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su šezdesetogodišnjeg muškarca iz Hadžića zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinje.

"Dana 20.5.2022. godine u popodnevnim satima u lovištu Ormanj kojim gazduje Lovačko društvo "Bijelašnica" Hadžići, pripadnici policijske stanice Hadžići su u protuzakonitom lovu - krivolovu zatekli Kahrica Selvera - Seju, nekadašnjeg člana ovog društva.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Naime, po dolasku na mjesto izvršenja krivičnog djela protuzakoniti lov, odnosno krivolov pripadnici policijske stanice Hadžići su pored ubijene jedinke srneće divljači, zatekli Kahrica Selvera - Seju sa sredstvima za izvršenje pomenutog krivičnog djela i to vojnom poluautomatskom puškom papovkom i lovačkim nožem, a kojim je već bila odsječena glava divljači. Nakon izvršenog uviđaja od strane dežurnog kantonalnog tužioca i pripadnika policije, navedena osoba je uhapšena, te se ista nalazi u pritvoru.

Izgleda da je pomenutoj osobi normalna stvar baviti se ovom nečasnom radnjom jer je ista zatečena u krivolovu 25.9.2013. godine, nakon čega je i isključen iz lovačkog društva "Bjelašnica" Hadžići", navodi čitatelj našeg portala.

U cilju preventivnog djelovanju prema ostalim eventualnim počiniocima istog ili sličnog krivičnog djela, navedene informacije kako nas je i zamolio svjedok cijelog slučaja, objavili smo s ciljem da se doprinese zaštiti divljači koja je uveliko ugrožena raznim čimbenicima na našim prostorima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije