Apel za pomoć: Zaštiti divljač koja je ugrožena raznim čimbenicima

1
Radiosarajevo.ba
Apel za pomoć: Zaštiti divljač koja je ugrožena raznim čimbenicima
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Povodom teksta koji je objavljen na portalu Radiosarajevo.ba "Policija kod Sarajeva uhapsila muškarac zbog mučenja i ubijanja životinja" redakciji portala obratio se čitatelj ( ime i prezime poznato redakciji) koji je naveo svoju stranu priče. 

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su šezdesetogodišnjeg muškarca iz Hadžića zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinje.

"Dana 20.5.2022. godine u popodnevnim satima u lovištu Ormanj kojim gazduje Lovačko društvo "Bijelašnica" Hadžići, pripadnici policijske stanice Hadžići su u protuzakonitom lovu - krivolovu zatekli Kahrica Selvera - Seju, nekadašnjeg člana ovog društva.

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Naime, po dolasku na mjesto izvršenja krivičnog djela protuzakoniti lov, odnosno krivolov pripadnici policijske stanice Hadžići su pored ubijene jedinke srneće divljači, zatekli Kahrica Selvera - Seju sa sredstvima za izvršenje pomenutog krivičnog djela i to vojnom poluautomatskom puškom papovkom i lovačkim nožem, a kojim je već bila odsječena glava divljači. Nakon izvršenog uviđaja od strane dežurnog kantonalnog tužioca i pripadnika policije, navedena osoba je uhapšena, te se ista nalazi u pritvoru.

Izgleda da je pomenutoj osobi normalna stvar baviti se ovom nečasnom radnjom jer je ista zatečena u krivolovu 25.9.2013. godine, nakon čega je i isključen iz lovačkog društva "Bjelašnica" Hadžići", navodi čitatelj našeg portala.

U cilju preventivnog djelovanju prema ostalim eventualnim počiniocima istog ili sličnog krivičnog djela, navedene informacije kako nas je i zamolio svjedok cijelog slučaja, objavili smo s ciljem da se doprinese zaštiti divljači koja je uveliko ugrožena raznim čimbenicima na našim prostorima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije