Apel za građane i kompanije: Prikuplja se pomoć za Ukrajinu

0
Radiosarajevo.ba
Apel za građane i kompanije: Prikuplja se pomoć za Ukrajinu
Foto: MVP BiH / Sakupljanje pomoći za Ukrajinu

Pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove Frano Planinić sastao se danas sa otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhii Miniailovim i predstavnicima Udruženja PROI Ulianom Bakh i Samirom Ibiševićem.

Sastanak je održan na inicijativu otpravnika poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini, a u cilju prikupljanja humanitarne pomoći i slanja iste u područja pogođena ratnim dejstvima.

Sastanku je prisustvovao i član Kriznog tima Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elzin Gočobija.

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Svi bh. građani i privredni subjekti koji žele da se odazovu i učestvuju u akciji prikupljanja humanitarne pomoći, mogu se obratiti na sljedeće brojeve telefona:
Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini

Fra Anđela Zvizdovića 1, Toranj B, 6 sprat, Sarajevo 71000
Tel: + 387 33 295 156

ili

PROI Sarajevo
Kontakt osoba: Samir Ibišević
Tel: + 387 61 250 656

Prikupljena humanitarna pomoć može se dostaviti u Centar za prikupljanje humanitarne pomoći za Ukrajinu, koji se nalazi na adresi: Megamix, Rajlovačka cesta 14b, Rajlovac, Sarajevo 71.000.

Na sastanku je također razgovarano i o mjerama koje je potrebno preuzeti u cilju olakšanja boravka državljana Ukrajine u Bosni i Hercegovini kao i pružanja neophodne humanitarne pomoći u medicinskom materijalu, a u cilju zbrinjavanja povrijeđenih u ratnim dejstvima.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine su gostima saopštili da u obavljanju svoje dužnosti mogu računati na konstruktivnu i otvorenu podršku svih uposlenika Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije