! / Apel vozača sa granice BiH i Hrvatske: Ili nas pustite ili nas sve rastjerajte

24. 03. 2020. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5248

Nekoliko vozača kontaktiralo je jutros redakciju portala Radiosarajevo.ba da bi ukazali na velike probleme koje imaju na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u Bosanskoj Gradišci. 

Vozač iz Gračanice koji nas je prvi kontaktirao, za naš portal kaže da na granici sa Hrvatskom stoji od jučer od pet sati ujutro. 

Kolone teretnjaka na sjevernoj granici, Izačić zatvoren zbog snijega

Nove snježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile Bosnu i Hercegovinu otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima. Upozorava se i na mjestimičnu poledicu i savjetuje opreznija vožnja. Za sva vozila zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog intenzivnih snježnih padavina u Hrvatskoj.

"Na granici smo skoro 30 sati, a nismo se pomaknuli iz Bosanske Gradiške. Imamo problema sa ulaskom u Hrvatsku. Uslovi su očajni, nemamo ni WC-a niti hrane, samo vode imamo. Molim vas, pomozite nam... Molimo ih, ili da nas puste ili da nas sve rastjeraju", kaže ovaj vozač.

Apel vozača sa granice BiH i Hrvatske - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Apel vozača sa granice BiH i Hrvatske

On dodaje da ima njegovih kolega koji su na granici još od nedjelje. 

"Ima kolega koje su danas trebale biti na granici u Bregani, a nisu se pomakmuli ni metar. Sada sam razgovarao s jednim graničnim policajcem koji mi je kazao da na granici čeka 500 kamiona. Ovo je strašno. I snijeg je počeo padati. Užas...", kaže vozač iz Gračanice koji apalira na nadležne u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da im pomognu. 

Podsjetimo, za sva vozila zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog intenzivnih snježnih padavina u Hrvatskoj.

NEMA KOMENTARA