Apel Rijaseta Islamske zajednice nakon pucnjave u Lukavcu: "Povedite više računa o djeci"

0
Radiosarajevo.ba
Apel Rijaseta Islamske zajednice nakon pucnjave u Lukavcu: "Povedite više računa o djeci"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Pucnjava u Lukavcu

Povodom jutrošnjeg nemilog događaja u kojem je maloljetni učenik pucao u nastavnika i pomoćnika direktora Osnovne škole "Lukavac Grad" Nedima Osmanovića, koju je ranije pohađao, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izražava duboku zabrinutost i upućuje apel nadležnim državnim institucijama i ustanovama, kao i roditeljima, da povedu više računa o djeci, da im posvete više pažnje, ljubavi i vremena i da ih odgajaju na istinskim vrijednostima, koje nisu strane bosanskom narodu, i da u njih usađuju te vrijednosti, a ne one kojima ih bombardiraju sa svih strana. 

"Lažne vrijednosti su lažne, ma kakav sjaj odašiljale, i vjerno odražavaju unutrašnje stanje i bolesti jednog društva, njihov su autentičan izraz.

Stoga bi se sve strukture društva, a naročito odgojne i obrazovne ustanove, mediji i vjerske zajednice, trebale ozbiljno pozabaviti trenutnim stanjem i poraditi na pronalaženju lijeka za bolesti koje su zahvatile cijelo društvo, a čija posljedica su i jutrošnji pucnji u nastavnika u Lukavcu. To bi trebao biti njihov primarni zadatak", kaže se u saopćenju Rijaseta.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Poručuje se da se na zlo mora reagirati, da se zlo mora suzbijati i da se mora razobličavati. 

"Pred njim se ne smije stajati skrštenih ruku. U protivnom, cijena će biti previsoka a ljudski životi ugroženi i prožeti gorčinom i beznađem, a mnoge porodice zavijene u crno. Takvo društvo nikada neće napredovati, niti biti ugodan ambijent", dodaje se u saopćenju.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije