Apel poslodavcima u RS: Zbog toplotnog talasa zaštitite radnike

AA
Apel poslodavcima u RS: Zbog toplotnog talasa zaštitite radnike
Foto: Arhiv / Radnici, ilustracija

Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, uputio je apel poslodavcima, posebno onima čiji radnici rade na otvorenom da, zbog najave toplotnog talasa narednih dana sa veoma visokim temperaturama, izvrše preraspodjelu radnog vremena i tako zaštite zdravlje svojih radnika.

"Nesporno je da će učestale vrućine uticati na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom i duže vrijeme su izloženi suncu radi obaveza prema poslu. Zbog dugotrajne izloženosti toploti dolazi do pada koncentracije u radu i mogućnosti češćeg i ozbiljnijeg povrijeđivanja radnika", naglašava Savanović uz upozorenje poslodavcima u RS da su dužni da radno vrijeme na otvorenom prilagode vremenskim uslovima i tako zaštite zdravlje svojih radnika.

Ministar je upozorio poslodavce da za rad u zatvorenim prostorijama obezbijede rashlađivanje radnog prostora, a uvjeren je da će preraspodjelom radnog vremena, prepoznajući interes radnika, poslodavci pronaći i svoj interes.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije