Apel iz BIHAMK-a za sve vozače!

Fena
Apel iz BIHAMK-a za sve vozače!
Fena / Ilustracija
Pretežno suh kolovoz i frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima, karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja u Bosni i Hercegovini.

Dolaskom povoljnih vremenskih uslova, vozači se pozivaju na pojačan oprez zbog povećanog broja motociklista i biciklista u saobraćaju.

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.aprila.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo).

"Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju", upozoravaju iz BiHAMK-a.

Zbog radova u tunelu "Karaula" na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi na sanaciji kolovoza, usporavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije