ANU BiH: Odgovor na tekst Zlatka Hadžidedića objavljen na portalu Radiosarajevo.ba

1
Radiosarajevo.ba
ANU BiH: Odgovor na tekst Zlatka Hadžidedića objavljen na portalu Radiosarajevo.ba
Foto: Wikipedia / Akademija nauka i umjetnosti BiH

"Nedavno promovirani pseudo-naučni pamflet pod nazivom Narod i nacija, ispod kojeg se potpisuje Slavo Kukić, sam po sebi ne bi zasluživao nikakvu pažnju ni reakciju: radi se o bezvrijednoj mješavini ubogog neznanja, anti-logičkih konstrukcija, neargumentiranih insinuacija i podmetanja, te sirovih laži i kleveta. Ipak, činjenica da se u njegovu promociju direktno upustila Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, da su njegovi recenzenti, Mirko Pejanović i Ivan Cvitković, redovni članovi Akademije (Pejanović je istovremeno i potpredsjednik Akademije i rukovodilac Odjeljenja društvenih nauka), a da se i sam autor zakitio titulom "akademika", ukazuje na to da je ANUBiH aktivno stala iza jednog ovakvog krajnje diletantskog, ali istovremeno i krajnje nečasnog uratka."

Napisao je ovo jučer u tekstu za portal Radiosarajevo.ba Zlatko Hadžidedić.

Danas je iz ANUBiH stigao odgovor na tekst Zlatka Hadžidedića, a njihov odgovor objavljujemo u cijelosti, bez intervencija:

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

"Dana 5. oktobra 2023. godine objavili ste tekst gospodina Zlatka Hadžidedića pod naslovom "ANU protiv BiH". U tekstu gospodin Hadžidedić daje svoj osvrt na knjigu člana ANUBiH akademika Slave Kukića. U tekstu gospodina Hadžidedića je navedeno citiramo: "Ipak, činjenica da se u njegovu promociju direktno upustila Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, da su njegovi recenzenti, Mirko Pejanović i Ivan Cvitković, redovni članovi Akademije (Pejanović je istovremeno i potpredsjednik Akademije i rukovodilac Odjeljenja društvenih nauka), a da se i sam autor zakitio titulom "akademika", ukazuje na to da je ANUBiH aktivno stala iza jednog ovakvog krajnje diletantskog, ali istovremeno i krajnje nečasnog uratka".

Promocija knjige akademika Slave Kukića održana je u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine kao institucija nije učestvovala u izdavačkom projektu akademika Slave Kukića. Stavovi koji su navedeni u knjizi su stavovi autora, te samim tim ne predstavljaju stav ANUBiH niti po jednom pitanju koje je obrađeno u knjizi "Narod i nacija" akademika Slave Kukića.

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine poštuje samostalnost i lični integritet svojih članova, slobodu naučnog i umjetničkog rada, duh dijaloga i tolerancije.
S poštovanjem,
Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije