Antifašisti | Nakaš i Skenderagić o zabranama ZAVNOBiH-a: Žalosno; Udar na opstojnost BiH

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Error

Jel se to entitet vec otcjepio? Kako je moguce da drzava ne reaguje za sprijecavanje ENTITET da se obiljezi Drzavni praznik.Ako stanovnistvu ENTITETA se ne svidja to je njihov problem ali vlast ENTITETA daje sebi prava koja nemaju u odnosu na drzavu -Zemaljsko Antifasisticko Vijece Narodnog Oslobodjenja - Jel to RS podrzava FASIZAM ??? pa jel moguce?!???

Haha

***

NAMI

25.11. nije Dan drzavnosti BiH vec Dan obnove drzavnosti kao i za sve ostale republike Kraljevine YU jer ih je ona ukinula i drzavu pretvorila u banovine, koje su bile regije. Obnova drzavnosti uradjena na ZAVNOBiHu 1943. BiH (povijesno Bosna) je starija od ZAVNOBiHa, Kraljevine SHS, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, najezde Osmanlija u Evropu! Cijelo vrijeme je bastinila neki oblik drzavnosti (ejalet u Osmnskom carstvu, zemlju sa vladom u AU, usla u Kraljevinu SHS kao samostalna administrativna oblast). Nisu joj dali naciju kao Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, jer je imala muslimane pa se nije dozvolila Bosanska nacija. Sve sto je katolicko je pohrvaceno, a sve pravoslavno posrbljeno. Tako BiH dobi Jugoslovenske nacije srbe i hrvate kao “konstizuentne narode”. To se nije uradilo u Srbiji, Hrvatskoj, Soveniji,…

Zbor

Dejtonski ustroj BiH klonirao Jugoslovenske nacije kao “konstituentne narode” i time stavio embargo na drustvo, drzavu, ljudska prava i slobode, na prosperitet i buducnost BiH. Tim konceptom je omoguceno Hrvatskoj i Srbiji da preko secesionistickih politika upavljaju Bosnom i ostvaruju svoje velikodrzavne projekte.

Zbor

Nemaju drzave Hrvatska i Srbija svoje iseljenistvo, svoje narode, ni teritorije u BiH! Zasto im se daje “pravo skrbi” nad narodom BiH ka to nije njihov narod, nije im iseljenistvo? Nije BiH “visenacionalna, sastavljena drzavna zajednica” poput Jugoslavije. Ono sto srbuje i hrvati u BiH su rezidiumi nacija nepostojece Jugoslavije. Nisu slaveni, Srbi i Hrvati, kaze genetika. Nisu dijaspora Srbije i Hrvatske. Ne nose ime po njima!

AdDo

Ovaj entitet BiH je postao smetnja razvoju drzave. Politika joj je na velikosrbijanskom projektu. Cilj je unistenje drzave i prikljucenje pravoslavnoj Srbiji. Treba preurediti drzavu, promjeniti ime u Bosna, iskljuciti nacije Jugoslavije i vratiti Bosansku naciju. Inace, bice rat na Balkanu.

Ko smije zabraniti

***

Millan

Više nego je jednostavno: neka svako slavi ono što voli, neka svako ide hoće; dole sve zabrane i prljava politika.

Millan

Ovaj entitet BiH je postao smetnja razvoju drzave. Politika joj je na velikosrbijanskom projektu. Cilj je unistenje drzave i prikljucenje pravoslavnoj Srbiji. Treba preurediti drzavu, promjeniti ime u Bosna, iskljuciti nacije Jugoslavije i vratiti Bosansku naciju. Inace, bice rat na Balkanu. ka AdDo @AdDo... Prijatelju, dva od tri naroda se sa tom idejom nikada neće složiti.

Bosanac

*** necete dugo lajat ***

/ Najnovije