Annalena Baerbock sastala se sa članovima Predsjedništva BiH

3
Radiosarajevo.ba
Annalena Baerbock sastala se sa članovima Predsjedništva BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sastanak Annalene Baerbock sa članovima Predsjedništva BiH

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock stigla je u posjetu BiH, a danas, 4. marta, sastala se sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na aerodromu u Sarajevu Baerbock je dočekala delegacija Ministarstva vanjskih poslova BiH nakon čega je ministrica otišla u Predsjedništvo BiH gdje se sastala sa Željkom Cvijanović, Denisom Bećorovićem i Željkom Komšićem.

Očekuje se da će se Annalena Baerbock sastati i sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Podsjećamo, uoči dolaska u Bosnu i Hercegovinu, Annalena Baerbock je poručila da su zemlje zapadnog Balkana su neodvojivi dio Evrope.

"Da svim snagama podržavamo šest država u regionu na njihovom putu ka Evropskoj uniji postala je geopolitička nužnost najkasnije u svjetlu ruskog brutalnog imperijalizma. Ne možemo sebi dozvoliti da bilo gdje u Evropi imamo sive zone i moramo zajedno učiniti sve da zatvorimo sve strane koje Rusija može iskoristiti za svoju politiku destabilizacije, dezinformacije i infiltracije", izjavila je ministrica vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije