Anketa u Sarajevu: Šta kažu građani o vakcinaciji

Radiosarajevo.ba
Anketa u Sarajevu: Šta kažu građani o vakcinaciji
Foto: Screenshoot / You Tube

I drugi dan ispred sarajevske dvorane Zetra u kojoj je nastavljeno vakcinisanje, zatekli smo veliki broj građana koji su pokazali interes da prime barem jednu dozu vakcine koja život znači. Pitali smo ih šta misle o organizaciji i zbog čega su se odlučili vakcinisati.

Svi su imali jednako mišljenje, a to je da je organizacija same vakcinacije vrlo efikasna te su sve pohvale išle za ministra zdravstva Harisa Vranića.

„Odlučio sam se vakcinisati, jer je to prevencija i spašava ljudima život“, kazao nam je jedan od građana koji je strpljivo čekao u redu za svoju dozu vakcine.

Iako su bili veliki redovi jutros ispred Zetre, sve se, kažu, završava jako brzo.

Ljudima koji su organizovali ovo, svaka čast. Sve se završava po kratkom postupku, čeka se najviše deset do petnaest minuta“, kazao je 75-godišnji Sarajlija.

Svoje iskustvo s nama je podijelila i 80-godišnja Sarajka koja je čekala u redu.

„Sve je dobro organizovano, ali ovako nešto nikad nije bilo. Ja sam zdravstveni radnik bila. Ovo je nešto bačeno, a šta, Boga ti pitaj. Mi smo, sine, na ivici, ni gore ni dole“, kazala je Sarajka.

Podsjetimo, vakcinacija, koja je jučer nastavljena, trajat će tri do četiri dana.

Pogledajte anketu koju smo radili danas, 11. maja u Sarajevu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije