Andrej Plenković stigao u Sarajevo, pogledajte koga je prvo posjetio

9
Radiosarajevo.ba
Andrej Plenković stigao u Sarajevo, pogledajte koga je prvo posjetio
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Andrej Plenković stigao u Sarajevo

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković doputovao je u ponedjeljak navečer, 22. januara u Sarajevo, gdje će mu se u utorak u razgovorima s bosanskohercegovačkim dužnosnicima pridružiti predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i nizozemski premijer Mark Rutte.

Plenković se prvog dana radnog posjeta BiH sastaje odvojeno s predstavnicima najvećih vjerskih zajednica u toj zemlji, vrhbosanskim nadbiskupom Tomom Vukšićem, kojeg je prvo i posjetio, što je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Plenković će se susresti i s poglavarom Islamske zajednice Huseinom Kavazovićem i mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Također, Plenković će u utorak, zajedno s Von der Leyen i Rutteom, imati odvojene susrete s članovima Predsjedništva BiH, čelnicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto (HDZ) i njenim zamjenicima te s čelnicima Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta BiH.

Kako su ranije naveli, njih troje dolaze u našu zemlju kako bi "vlasti BiH potaknuli na provedbu reformi koje su preduslov da bi Europsko vijeće u martu odobrilo otvaranje pristupnih pregovora s našom zemljom".

Andrej Plenković stigao u Sarajevo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Andrej Plenković stigao u Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije