Anđelković o prijetnjama Dodiku: "I ustaše su 1941. ubijale najistaknutije Srbe"

Radiosarajevo.ba
Anđelković o prijetnjama Dodiku: "I ustaše su 1941. ubijale najistaknutije Srbe"
Foto: Media Centar / Dragomir Anđelković
Beogradski politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da prijetnje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta "treba da budu shvaćene kao prijetnja cijelom srpskom narodu".

"Progon naroda počinje od progona njegovih lidera. I ustaše su 1941. godine ubijale najistaknutije, a potom sve Srbe. To je isti rukopis", rekao je Anđelković za Srnu.

On je dodao da je očito da Dodik kao legalista i onaj ko poštuje Daytonski sporazum predstavlja "opasnost za sarajevske hegemonističke krugove, prije svega SDA, koji namjeravaju da centralizuju BiH na način da ukinu entitete, te za globalne krugove koji guraju BiH u sunovrat, a možda i za neke Srbe kojima je veoma udobno u Sarajevu".

Prema riječima Anđelkovića, uskraćivanje prava na lično obezbjeđenje Dodiku kao "čovjeku koji je toliko izložen sigmatizaciji u Sarajevu, neka je vrsta poziva na odstrel" jer isti ti koji bi trebalo da čuvaju Dodika nisu čuvali Vučića u Srebrenici koji je tamo bio samo jedan dan.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda dobili su prijetnje. U Dodikov kabinet je s njemačkog broja upućen telefonski poziv, a nepozata osoba je vrijeđala predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i njegove saradnike prijeteći "da će ih sve zapaliti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije