Američka ambasada u BiH o Kolindinoj izjavi: BiH je naš pouzdan partner

Radiosarajevo.ba
Američka ambasada u BiH o Kolindinoj izjavi: BiH je naš pouzdan partner
Arhiv / Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini

"Bosna i Hercegovina i njene institucije su bile i nastavljaju biti pouzdan partner u našim zajedničkim nastojanjima da rješavamo sigurnosne izazove."

Ovako su iz Ureda za odnose s javnošću iz Američke ambasade u Bosni i Hercegovini odgovorili na naš upit da prokomentiraju izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Piše: F. V.

Podsjećamo, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je jučer, tokom zvanične posjete Izraelu, uz ostalo, nazvala Bosnu i Hercegovinu “nestabilnom zemljom” koja je “pod kontrolom militantnog islama” - bar tako u svom tekstu tvrdi novinarka Jerusalem Posta.

Kolinda Grabar-Kitarović je poslije demantirala ove navode, no reporterka Greer Fay Cashman i dalje poručuje da je Kolinda Grabar-Kitarović upravo ovako rekla.

"S obzirom na  opredjeljenje regiona  ka euoratlantskim integracijama i dalje dajemo podršku konstruktivnom dijalogu i dobrosusjedskim odnosima", dodali su u reakciji iz Ureda za odnose s javnošću ambasade SAD u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije