Amer Kapo: Neka Dodik bude 'neutralan', ali BiH neće

1
Radiosarajevo.ba
Amer Kapo: Neka Dodik bude 'neutralan', ali BiH neće
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Amer Kapo: Hvala građanima

Bosna i Hercegovina neće, ne može i ne smije biti neutralna kada je u pitanju brutalna ruska agresija na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Ukrajinu.

To trebaju znati svi, i Milorad Dodik koji traži našu neutralnost, ali i svaki drugi političar ili funkcioner koji radi za račun i interese neke druge države, rekao je generalni sekretar SBB-a Amer Kapo, reagirajući na današnju sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj je, s pravom, odbijen zahtjev Milorada Dodika da BiH ostane neutralna o ratu u Ukrajini.

"Bosna i Hercegovina je prije 30 godina, jednako kao i Ukrajina danas, doživjela brutalnu agresiju, a 1995. godine u Srebrenici je počinjen genocid nad Bošnjacima.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Imajući takva iskustva na umu, traume, ogromne žrtve i rane, ali i želeći biti dio zapadne civilizacije, modernog i civiliziranog svijeta, što svakako i jesmo, Bosna i Hercegovina otvoreno staje na stranu Ukrajine i vrlo jasno i glasno se protivi agresiji Rusije i svakom malignom uticaju te države na BiH, Zapadni Balkan i bilo gdje drugo u svijetu", napisao je Kapo na Facebook profilu.

"Neka Dodik bude 'neutralan', ali Bosna i Hercegovina neće i ne smije. Stop ruskoj agresiji na Ukrajinu je dio obaveze civilizirave Evrope i Zapada, pa tako i svih nas!", dodao je Kapo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije