Ameli život spasila sestra: Uspješna transplantacija bubrega na KCUS-u

0
Radiosarajevo.ba
Ameli život spasila sestra: Uspješna transplantacija bubrega na KCUS-u
FOTO: Facebook / Dvije sestre Amela i Jasminka

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u četvrtak 11. novembra uspješno je urađena transplantacija bubrega

Transplantacija je urađena Ameli Ćizmić, a donor bubrega je bila njena hrabra sestra Jasminka Dautović.

Ovu lijepu vijest objavio je Tomislav Žuljević, predsjednika Udruženja dijaliziranih i transplantiranih FBiH na svom Facebook profilu. 

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

"Sretni smo zbog svega, posebno zbog Amele, jer spašen je jedan mladi života ali i zbog toga što je transplantacija urađena u KCUS. To samo govori kako pored UKC Tuzla ima još jedan klinički centar koji zna i može raditi transplantacije. Čestitke transplantacijskom timu u KCUS a Jasminki i Ameli brz oporavak, dobro zdravlje i dug i sretan život", piše Žuljević. 

Amela Ćizmić koja se uspješno oporavlja nakon transplantacije zahvalila se na još jednoj šansi kako kaže, za novi život. 

"Želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pružili šansu za novi život. Najveća HVALA mojoj nesebičnoj sestri Jasminka Dautović, koja je bila inicijator ove transplantacije. Hvala Prof. Rebić i Doc. Mehmedbašić- Hamzić i svom osoblju na nefrologiji. Hvala divnim urolozima dr. Hadžiosmanović i dr. Selimović i svim sestrama. Hvala i mom dr. Hrnjić u Travniku, hvala ekipi na dijalizi koji su me osam godina trpjeli. Hvala svima koji su bili uz mene, koji su me bodrili. Hvala Allahu koji mi je pružio novu šansu", napisala je Ćizmić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije