Ambasadorica Mlinarević predala akreditive predsjedniku Zemanu

2
Radiosarajevo.ba
Ambasadorica Mlinarević predala akreditive predsjedniku Zemanu
FOTO: Facebook / S predaje akreditiva

Martina Mlinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici predala je danas u praškom dvorcu akreditive predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu.

Ceremonija predaje akreditiva zbog panedmije imala je malo izmijenjen karakter, s distancom i zaštitnim maskama, ali kako nam je u razgovoru rekla ambasadorica Mlinarević sve to ovaj dan nije učinilo niti manje posebnim.

A posebno je i to jer je Mlinarević na ovaj važni dan nosila cvijet Srebrenice na reveru iskeran rukama Gračanlijki, prsten sa zmijanjskim vezom, kulturnom baštinom iz sela u kraju Zmijanje, nevjestinski prsten zlatara Sofića - replika nakita bosanskohercegovačkih kraljeva i kraljica iz Zemaljskog muzeja BiH i Werkstatt prsten iz Sarajeva.

Također ambasadorica je odala počast uz bedž monografije o najutjecajnijim ženama naše povijesti i Milene Mrazović prve novinarke u BiH svim ženama naše zemlje, noseći i ručno izrađenu torbu žena iz porodice Kordić iz Busovače okupljenih u ime Cocopat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije