Ambasadorica Francuske posjetila DKPT: Nastaviti uspješnu saradnju

1
Radiosarajevo.ba
Ambasadorica Francuske posjetila DKPT: Nastaviti uspješnu saradnju
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mirsad Vilić

Novoimenovana ambasadorica Republike Francuske u BiH Nj. E. Christine Toudic posjetila je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, kojom prilikom se sastala sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem.

Direktor Vilić je poželio ambasadorici ugodan boravak i uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka Vilić je prezentovao zakonske nadležnosti Direkcije, njenu ulogu u sigurnosnom sistemu BiH.

Razgovarano je i o poslovima i zadacima koje svakodnevno obavljaju pripadnici Direkcije, s posebnim osvrtom na današnje izazove prouzrokovane epidemijom virusa COVID 19.

Učesnici sastanka su razgovarali i o dosadašnjoj saradnji, koja se između ostalog ogledala kroz razne vidove policijske obuke, kao i kroz kurseve francuskog jezika. Saradnja je ocijenjena izuzetno uspješnom. Izrazili su uvjerenje da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije