Ambasadorica BiH u Srbiji pozvana na hitne konsultacije u Sarajevo zbog slučaja "Vranj"

1
F. V.
Ambasadorica BiH u Srbiji pozvana na hitne konsultacije u Sarajevo zbog slučaja "Vranj"
Foto: CorD / Ambasadorica Aida Smajić

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozvala je danas na hitne konsultacije u sjedište Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidu Smajić, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba od izvora u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Ambasadorica Smajić pozvana je na konsultacije povodom jučerašnjeg hapšenja bivšeg visokopozicioniranog službenika Federalne uprave policije Edina Vranja na granici između Bosne i Hercegovine i susjedne Srbije. Uhapšen je na Graničnom prijelazu Uvac.

Amasadorica Smajić ranije je za N1 potvrdila je da je Edin Vranj prebačen u pritvorsku jedinicu Odjela za ratne zločine u Beogradu. Bh. ambasadorica je zatražila da ga posjete i čekaju odgovor.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Podsjetimo, ambasadorica Smajić pozvana je na konsultacije u Sarajevo i u julu prošle godine nakon izricanja prvostepene presude Višeg suda u Beogradu državljaninu Bosne i Hercegovine Huseinu Mujanoviću, kojeg je srbijansko pravosuđe jučer nepravosnažno osudilo na 10 godina zatvora.

Turković je tada, također, uputila protestnu notu susjednoj zemlji. Mujanović se i dalje nalazi u srbijanskom zatvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije