Ambasadorica BiH u Hrvatskoj: 'Zahvalna sam na izuzetno dobroj saradnji naših država'

6
Radiosarajevo.ba
Ambasadorica BiH u Hrvatskoj: 'Zahvalna sam na izuzetno dobroj saradnji naših država'
Foto: MVP BiH / Ivan Anušić, Elma Kovačević-Bajtal

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar odbrane Ivan Anušić je u utorak, 13. februara, primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elmu Kovačević-Bajtal.

Ambasadorica Kovačević-Bajtal se zahvalila Republici Hrvatskoj na pruženoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju kandidatskog statusa, kao i podršci Republike Hrvatske za otvaranje pregovora naše zemlje sa EU.

Ambasadorica je istakla izuzetno dobru saradnju Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, posebno na polju obrazovanja s obzirom da se do sada na vojnim školama Oružanih snaga Republike Hrvatske školovao značajan broj kadeta i profesionalnih vojnih lica.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Ministar Anušić je izjavio da su Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina uzajamno upućene jedna na drugu, da je Republika Hrvatska čvrsto opredjeljena za napredak Bosne i Hercegovine, te da će i dalje pružati punu podršku našoj državi na putu ka NATO-u i Evropskoj uniji, kao i to da očekuje da će u martu ove godine početi otvaranje pregovora o pristupu.

Ministar Anušić je dalje izjavio da je ovo historijski momenat za Bosnu i Hercegovinu, kada su u pitanju ispunjenje uslova i pregovori za ulazak u Evropsku uniju.

Na sastanku je govoreno o privrednim, sigurnosnim i drugim benefitima od članstva jedne države u EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije