Ambasadorica BiH u Češkoj reagirala na Orbanovu izjavu: "Ja sam ponosna Bosanka..."

19
A. S.
Ambasadorica BiH u Češkoj reagirala na Orbanovu izjavu: "Ja sam ponosna Bosanka..."
Foto: Radiosarajevo.ba / Martina Mlinarević i Victor Orban

Martina Mlinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, oglasila se na svom Twitter profilu povodom izjave mađarskog premijera Viktora Orbana, a koju je na na ovoj društvenoj mreži prenio predstavnik premijerovog ureda Zoltan Kovacs.

Podsjetimo, premijer Mađarske je jučer, između ostalog, rekao da bi integracija dva miliona muslimana iz BiH predstavljali veliki izazov.

Orban je ovo rekao u kontekstu ulaska naše zemlje u Europsku uniju i izazvao burne reakcije.

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Ambasadorica BiH u Mađarskoj je komentar premijera Mađarske nazvala - ponižavajućim.

Njemu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Ja sam ponosna Bosanka i Hercegovka, moji roditelji su katolici, majka mog muža je muslimanka, njegov otac pravoslac, a nas dvoje smo ateisti. I kako ćete integrisati moju "ludu" porodicu? Ne znate NIŠTA o mojoj hrabroj zemlji", napisala je Martina Mlinarević na Twitteru.

Naša stranka zatražila je sinoć se premijeru Mađarske uskrati gostoprimstvo u našoj zemlji. Njegov dolazak u BiH najvljen je 25. januara 2022. godine.

"Viktor Orban je svojom zapitanošću kako u Evropsku uniju integrirati dva miliona muslimana, pritom misleći na priključenje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, još jednom dokazao da nije ništa drugo nego najobičniji rasist", navode iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije