Ambasador SAD-a u BiH tramvajem došao na posao i očitao lekciju domaćim političarima

Radiosarajevo.ba
Ambasador SAD-a u BiH tramvajem došao na posao i očitao lekciju domaćim političarima
FOTO: Facebook / Eric Nelson tramvajem došao na posao

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini pridružila se obilježavanju Europske sedmice mobilnosti, inicijative koja podstiče gradove na uvođenje i promociju održivih prevoznih sredstava i povezivanja građana kako bi koristili alternativna prevozna sredstva.

Tako je ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson u petak na posao stigao tramvajem, objavljeno je na Facebook stranici Ambasade SAD-a u BiH uz prigodnu fotografiju.

"Naš ambasador, u petak, na posao je stigao tramvajem. Tako smo i mi bili dio Evropske sedmice mobilnosti, godišnje inicijative Evropske komisije s fokusom na alternativni, održivi urbani prijevoz. Danas je Svjetski dan bez automobila - možete li vi zamisliti život bez svog limenog ljubimca?", navedeno je u Facebook postu.

Inače, Europska sedmica mobilnosti se obilježava u više od 2.500 gradova i više od 50 država širom svijeta u periodu od 16. do 22. septembra 2019. godine.

Slogan ovogodišnje Europske sedmice mobilnosti “Krećite se s nama!” fokusira se na sigurno hodanje i biciklizam i naglašava često podcijenjen način kretanja – hodanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije