Ambasador Jusić razgovarao sa generalnim sekretarom GCC o BiH

1
Radiosarajevo.ba
Ambasador Jusić razgovarao sa generalnim sekretarom GCC o BiH
MVP BiH / Muhamed Jusić i Najef Falah Al-Hadžraf

Danas se ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić sastao sa generalnim sekretarom Vijeća za saradnju arapskih zemalja Zaljeva dr. Najef Falah Al-Hadžrafom.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u Jugoistočnoj Evropi i Arapskom Zaljevu i obavezi očuvanja mira i stabilnosti uz poštivanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta međunarodno priznatih država.

Ambasador Jusić je sagovornika i njegove pomoćnike upoznao sa trenutnim političkim i ekonomskim izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina i region suočavaju u posljednje vrijeme.

Sastanak je bio prilika da se razgovara i o različitim oblicima moguće poslovne saradnje između Bosne i Hercegovine i država članica GCC, te projektima kojima će se prezentirati investicioni potencijali BiH, ali i zakonsko okruženje za investitore zainteresovane za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu.

Vijeće za saradnju arapskih zemalja Zaljeva (engl. The Cooperation Council for the Arab States of the Gulf) je regionalna organizacija osnovana 25. maja 1981. u Abu Dhabiju. Uobičajeni mu je naziv i Vijeće za saradnju u Zaljevu (Gulf Cooperation Council, akronim GCC). Članice su mu: Bahrein, Katar, Kuvajt, Oman, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Sjedište je Vijeća u Rijadu (Saudijska Arabija).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije