Ambasador Jusić predao akreditive sultanu Omana

3
Radiosarajevo.ba
Ambasador Jusić predao akreditive sultanu Omana
Foto: Ambasada S. Arabije / Jusić predao akreditive sultanu Omana

Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine za Sultanat Oman Muhamed Jusić, sa sjedištem u Rijadu, uručio je danas akreditivna pisma sultanu Sultanata Oman Haitham bin Tariq Al Saidu.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i ministar vanjskih poslova Sultanata Oman nj.e. Sayyid Badr bin Hamad bin Hamood Albusaidi.

Tokom prijema kod Sultana, bilo je riječi o mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje između dvije države na različitim poljima, a naročito na polju ekonomske i kulturne razmjene.

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Ambasador Jusić je u razgovoru sa sultanatom istakao da dvije zemlje imaju sve uslove za dalje jačanje bilateralne saradnje, te za nastavak uspješne saradnje u međunarodnim tijelima i organizacijama.

Dva dana ranije ambasador Jusić je ministru vanjskih poslova Albusaidiju uručio kopije akreditivnih pisama i tokom razgovora još jednom analizirao ključne prioritete u jačanju saradnje između dvije prijateljske države.

Tokom boravka u Sultanatu Oman ambasador Jusić se sastao sa većim brojem zvaničnika i poslovnih ljudi, te će u sutra održati poseban sastanak u Vanjskotrgovinskoj komori.

Tokom sastanka sa upravom omanske aviokompanije Salam Air potvrđeno je da će i ove godine tokom ljetne turističke sezone saobraćati direktne aviolinije između Sarajeva i Maskata.

U aviokompaniji Salam Air, koja će imati dva leta sedmično, očekuju povećanje broja turista iz Omana i nadaju se većem broju letova u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije