Ambasador Italije u BiH posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

0
Radiosarajevo.ba
Ambasador Italije u BiH posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH
Foto: Fena / Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH primila ambasadora Italije

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić i njegovi zamjenici Đuro Knežević i Goran Amidžić primili su danas u radnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Marca Di Ruzzu.

Sastanku je još prisustvovao novoimenovani policijski ataše u Ambasadi Republike Italije u BiH Giovanni Rizzo sa saradnicima, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Direktor Karić je upoznao goste sa zakonskim nadležnostima Direkcije i aktivnostima provedenim u cilju jačanja kapaciteta Direkcije, prije svega organizacijom i održavanjem mnogobrojnih obuka za policijske i državne službenike, te realizacijom međunarodne policijske saradnje koja se veoma uspješno provodi preko Direkcije.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Posebno je istakao značaj međunarodne operativne policijske saradnje koja se odvija putem kanala INTERPOL-a i SELEC-a, te posredstvom Nacionalne/zajedničke kontakt tačke za saradnju BiH sa EUROPOL-om.

Delegacija Ambasade Republike Italije u BiH je ovom prilikom posjetila Sektor za međunarodnu operativnu policijsku saradnju (NCB INTERPOL Sarajevo, EUROPOL i SELEC) i upoznala se sa kadrovima sa kojima će nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju.

Ambasador Marco Di Ruzza je zahvalio na profesionalizmu u dosadašnjoj saradnji, te izrazio poštovanje prema policijskim službenicima koji veoma profesionalno obavljaju poslove osiguranja objekata Ambasade i rezidencije Republike Italije. Također je dao punu podršku budućim planiranim aktivnostima Direkcije kao i uloženim naporima u ostvarivanju njene uloge u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije