Ambasador Brian Aggeler preuzeo dužnost šefa Misije OSCE-a u BiH

1
Fena
Ambasador Brian Aggeler preuzeo dužnost šefa Misije OSCE-a u BiH
Foto: Fena / Brian Aggeler

Brian Aggeler preuzeo dužnost šefa Misije Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) u Bosni i Hercegovini.

Od 2019. godine do augusta 2022. godine, Brian Aggeler je obavljao dužnost vršitelja dužnosti šefa te je bio zamjenik šefa Misije pri Američkoj ambasadi u Parizu. Prethodno je bio ministar-savjetnik za politička pitanja u Američkoj ambasadi od 2017. do 2019. godine.

Prije dolaska u Francusku, bio je direktor Ureda za koordinaciju pomoći pri Birou za pitanja Bliskog Istoka u State Departmentu, gdje je rukovodio uredom od 70 članova osoblja u Washingtonu i dva regionalna središnja ureda za koordinaciju pomoći američke Vlade Bliskom Istoku u skladu s prioritetima politike rada.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ambasade SAD i Velike Britanije, EU i OSCE podržali CIK BiH

Ambasade SAD i Velike Britanije, EU i OSCE podržali CIK BiH

Kao karijerni član Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država na poziciji ministra-savjetnika, obavljao je dužnost koordinatora za ekonomsku i razvojnu pomoć pri Ambasadi SAD-a u Islamabadu, nadgledajući planiranje i provedbu godišnjih programa nekoliko agencija SAD-a za pomoć civilima, vrijednih preko 700 miliona američkih dolara. Također je obavljao dužnost zamjenika šefa Misije pri Ambasadi SAD-a u Sjevernoj Makedoniji.

Prije toga bio je politički savjetnik u gradu Hanoi u Vijetnamu, otpravnik poslova pri američkoj Misiji u Organizaciji UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u Parizu te je obavljao druge dužnosti u gradovima Delhi, Chennai, Budimpešta, Ouagadougou i Washington.

Prije početka rada u američkom Ministarstvu vanjskih poslova, bio je volonter Mirovnih snaga u Centralnoafričkoj Republici, sopćeno je iz OSCE-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije