Ambasada SAD u BiH zaprijetila sankcijama onima koji žele uvesti isplatu plata u kešu

18
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD u BiH zaprijetila sankcijama onima koji žele uvesti isplatu plata u kešu
FOTO: Fena / Michael Murphy

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini je reagovala na prijedlog izmjena Zakona o finansiranju institucija BiH koje je iznio zastupnik HDZ-a BiH, Predrag Kožul, na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Ove izmjene bi omogućile isplatu plata zaposlenima u državnim institucijama u gotovini.

Povodom toga oglasili su se na platformi X (nekadašnji Twitter), a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Jučer je zastupnik HDZ-a BiH Predrag Kozul predložio izmjene Zakona o Finansiranju Institucija BiH, koje bi omogućile isplatu plaća osoblju zaposlenom u institucijama na državnom nivou u gotovini. Takve promjene, slične amandmanima na Zakon o Radu RS-a usvojenim od strane Narodne skupštine RS-a 18. aprila, predstavljaju jasan napor da se izbjegne sprovođenje sankcija.

Lijepa vijest: Tuzlanski aerodrom pregovara sa dvije kompanije

Lijepa vijest: Tuzlanski aerodrom pregovara sa dvije kompanije

Kako je primijetila Privremena pomoćnica sekretara Trezora Morris tokom svoje posjete u martu, Sjedinjene Američke Države pažljivo prate takve napore, i postoje potencijalne posljedice za one koji podržavaju njih i koji podržavaju sankcionirane strane.

Sjedinjene Američke Države će u potpunosti koristiti sve mehanizme sprovođenja kako bi održale režime sankcija SAD-a i odvratile korumpirane, destabilizirajuće ili protiv-Daytonske akcije", napisali su iz Ambasade SAD na platformi X.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije