Ambasada SAD-a: Nećemo dozvoliti političarima da se kriju iza međunarodne zajednice

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD-a: Nećemo dozvoliti političarima da se kriju iza međunarodne zajednice
PrtScr / Poruke Ambasade SAD-a

Iz Američke ambasade u Sarajevu oglasili su se na Twitteru povodom još jednog propalog sastanka s liderima o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji je održan jučer.

Propao još jedan sastanak: Nema dogovora o izmjenama Izbornog zakona

Među političkim liderima koji su se jučer sastali s ambasadoricom SAD u BiH Maureen Cormack i šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom bili su Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Željko Komšić.

"Trebali bi se fokusirati na pronalaženje rješenja i izbjegavanje ozbiljnih blokada koje bi mogle uslijediti nakon izbora", apisali su na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD u Sarajevu.

Poručili su i da neće dozvoliti političarima da se kriju i međunarodnu zajednicu optužuju ukoliko se ne pronađe rješenje. Istaknuli su da odgovornost leži u bh. političarima i da se ovo ozbiljno pitanje ne smije koristiti u predizborne svrhe.

- Ono o čemu, također, ozbiljno razmišljamo su posljedice koje mogu nastati ukoliko političari BiH ne pronađu rješenje - poručili su iz Ambasade SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije