Alma Čolo (SDA): Odluka Christiana Schmidta vodi ka deblokadi institucija

4
A. S.
Alma Čolo (SDA): Odluka Christiana Schmidta vodi ka deblokadi institucija
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Izborna noć u štabu SDA

Alma Čolo, zastupnica Stranke demokratrske akcije (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine, okupljenim novinarima u Izbornom štabu SDA govorila je o odluci Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH, da nametne izmjene Izbornog zakona.

"Kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona koje je proglasio visoki predstavnik, radi se o dobrim izmjenama koje idu u pravcu deblokade institucija i brzog formiranja vlasti nakon izbora. To su odredbe koje se tiču uspostave Doma naroda, koje se tiču imenovanja Ustavnog suda, svega onoga što je do sada bio problem i zbog čega se organi izvršne vlasti nisu mogli formirati. Bitno je da njegove izmjene vode u pravcu deblokade i brze implementacije izbornih rezultata", podvukla je Čolo.

Novinare ja zanimalo da Čolo komentira i utrku kada je u pitanju izbor člana Predsjedništva BiH.

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

"U ovom trenutku ne mogu procijeniti da li se to može popraviti do kraja brojanja. Mnogo toga ovisi s kojeg područja dolaze glasovi. Ja se nadam da će kandidat Bakir Izetbegović dostići ovaj disbalans i da će on biti budući član Predsjedništva BiH", naglasila je Čolo

U ovom trenutku, nakon 589.327 prebrojanih glasačkih listića, Bakir Izetbegović u utrci za Predsjedništvo BiH ima 141,352 , dok Denis Bećirović (SDP BiH) ima 200.540 glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije