Tabaković: Nisu sankcionirani oni koji su učestvovali u krađi

0
Fena
Tabaković: Nisu sankcionirani oni koji su učestvovali u krađi
Anadolija / Alija Tabaković

Kandidat za načelnika opštine Srebrenica koalicije "Moja adresa Srebrenica“ Alija Tabaković izjavio je da je odluka Centralne izborne komisije (CIK) o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici očekivana, s obzirom na, kako je rekao, sve neregularnosti koje su se dešavale.

Istakao je, međutim, da nisu zadovoljni dijelom odluke koja se odnosi na glasanje putem pošte, te će zbog toga uputiti žalbu Apelacionom odjelu Suda BiH.

"Oko 800 koverti, bar za Bošnjake, nije na vrijeme poslano i nije na vrijeme vraćeno u BiH", ističe Tabaković, dodajući da su upravo to glasovi koji će opredijeliti pobjednika kako za načelnika tako i za skupštinsku većinu.

Podsjeća da su upozoravali na neregularnosti u predizbornom procesu, kao i na dan izbora, zahtijevajući da se izbori provedu u fer i poštenoj atmosferi te su stoga nezadovoljni što uz odluku CIK-a nisu sankcionisani oni koji su učestvovali u krađi.

"To su i članovi biračkih odbora, a jednim dijelom je to odobrila Opštinska izborna komisija, a tu su i nalogodavci iz političkih partija. Posebno kada uzmemo u obzir da su neki ljudi hapšeni zbog svega što se dešavalo", rekao je Tabaković.

Upozorio je da se političke igre i manipulacije odražavaju na građane te da se Srebrenica nalazi u jako lošoj ekonomskoj situaciji. Prazna je opštinska kasa, a Srebrenica je, naglašava, kreditno zadužena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije