Alen Šeranić: 42 pozitivne osobe u posljednja 24 sata na koronavirus

Radiosarajevo.ba
Alen Šeranić: 42 pozitivne osobe u posljednja 24 sata na koronavirus
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić na konferenciji za medije kazao je da je u protekla 24 sata testirano 216 uzoraka. Radi se o 42 osobe koje su pozitivne u RS-u. 

27 je iz Banja Luke, četiri iz Laktaša, tri iz Šipova, dvije osobe iz Mrkonjić Grada, po jedna osoba iz Kotor Varoši, Čelinca, Kneževa, Ribnika i Novog grada,

Radi se osobama koje dolaze iz porodičnih žarišta, a deset osoba je koje su bile u kontaktu sa nekim ko je bio pozitivan. 20-tak osoab nije moglo navesti kontakte.

"S današnjim danom imamo 346 slučajeva potvrđenih na koronavirus, nažalost još jedna oosoba je preminula od posljedica koronavirus. Direktni uzrok smrti je embolija pluća, nažalost. Imamo ukupno 11 osoba koje su u RS preminule od posljedica ovog virusa. Dobro je da imamo 56 osoba oporavljenih, u potpunosti pod kontrolom nam stoji ono treće žarište u Banjoj Luci", kazao je Šeranić. 

Na odjeljenju sa teškom kliničkom formom nalaze se 44 pacijenta u okviru Klinike za infektivne bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije