Alen Girt: Tražimo subvencije za izvoz i promociju poslovnog sektora

Radiosarajevo.ba
Alen Girt: Tražimo subvencije za izvoz i promociju poslovnog sektora
Naša Stranka / Alen Girt
Kandidat Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo Alen Girt najavio je da će prvi njegov korak u Skupštini Kantona Sarajevo biti osiguranje sredstava za mobilnost i promociju poslovnog sektora, saopćeno je iz ove stranke.

“Riječ je o sredstvima kojima bi Ministarstvo privrede KS osiguralo nastup preduzeća na međunarodnim sajmovima, uvezivalo kompanije iz KS u klastere te podržavalo različite oblike mobilnosti za edukaciju i dokvalifikaciju rukovodećih lica u biznis sektoru”, kazao je Girt, stoji u saopćenju Naše stranke.

Put do uspjeha Girt vidi u osnaživanju privrednih komora:

"Vrijeme je da se povežemo te da kroz transparentan proces nadopunimo ono što privredne komore već rade. U drugoj fazi ćemo pokrenuti inicijative koje će osigurati dodatna javna ovlaštenja privrednim komorama, kako bi se ojačao njihov finansijski položaj, a onda otvorio prostor za rast izvoza", zaključio je Girt, saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije