Aleksandar Vulin oštro odgovorio Biseri Turković

20
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vulin oštro odgovorio Biseri Turković
Print Screen / Vulin i Turković

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je oštro ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković koja je pozvala predsjednika Srbije da se ogradi od njegovih izjava o "ujedinjenju srpskog sveta".

"Ako se odmah ne ogradite od izjava Džaferovića i Izetbegovića koji bi priznali tzv. Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcepite deo moje zemlje", poručio je Vulin.

“Moje ideje i moje izjave su moje. Aleksandar Vučić i ja nemamo uvek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobićete glasan odgovor koji možete da razumete. Da bi ste ušli u raspravu sa Vučićem ipak ćete morati da pronađete njegove reči i pokušate da ih osporite ali, pre toga, najpre nam odgovorite ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca”, izjavio je Vulin, piše N1.

“Rekao sam mirno, bez ijednog metka”

Istakao je kako je “Turković zaboravila da kaže kako je rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uslovi.”

“Ako su mogli Nemci zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Nemačke? Radujem se što ste rešili da branite Dejton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih dejtonskih ovlašćenja RS, a posebno ste protiv deklaracije SDA koja traži ukidanje Republike Srpske. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi “genocidaši” kako kaže Bakir Izetbegović, smatraću da podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe. Ako se gospođo Turković odmah ne ogradite od izjave Šefika Džaferovića da je tzv. Kosovo nezavisno i da bi on priznao tzv. Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcepite deo moje zemlje. Verujem da ste razumeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja RS i komadanja Srbije, ili možda nećete?”, poručio je Vulin ministrici Turković.

Podsjetimo, Vulinove izjave izazvale su burne reakcije političara, javnosti i građana u cijeloj regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije