Aleksandar Vučić stiže u Sarajevo: Nije lako, ali hoću da čuvam interes Srbije

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić stiže u Sarajevo: Nije lako, ali hoću da čuvam interes Srbije
/ Foto: Anadolija
Iako su odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine poljuljani nakon podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije za genocid i agresiju, srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je skoru posjetu Sarajevo.

Tačnije, Vučić je potvrdio informacije da u glavni grad BiH stiže u narednim danima, gdje će razgovarati s predstavnicima vlasti u našoj državi, prenosi Avaz.

Nadalje, iz izvora bliskih Vučićevoj administraciji navodi se kako bi on treba stići 15. marta, što je i ranije najavljeno na jednom od predizbornih mitinga u Mladenovcu, budući da je Vučić aktuelni kandidat za mjesto predsjednika Srbije.

"Čeka me put za Sarajevo za nekoliko dana, hoću da idem, ne zato što je lako, već zato što hoću da čuvam interes Srbije na svakom mjestu", istaknuo je Vučić tokom ovog mitinga.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučićev domaćin u Sarajevu trebao bi biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije