Aleksandar Vučić uz državne i vojne počasti dočekan ispred Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić uz državne i vojne počasti dočekan ispred Predsjedništva BiH
Prvi put nakon što je postao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u zvaničnu dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Odmah nakon što su sletjeli na Međunarodni aerodrom Sarajevo, Vučić i srbijanska delegacija uputili su se u zgradu Predsjedništva BiH, gdje je Vučić dočekan uz najveće državne počasti.

Ispred zgrade Predsjedništva dočekali su ga članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, s kojima će Vučić razgovarati o pitanjima važnim za saradnju dviju zemalja. Prije sastanka upriličeno je zajedničko fotografiranje ispred zgrade Predsjedništva, čime je zvanično i otvorena Vučićeva posjeta Sarajevu.

Inače, Vučić će u Sarajevu boraviti dva dana, te će pored Predsjedništva posjetiti i općinu Istočno Sarajevo, tokom prvog dana. Drugi dan njegove posjete rezerviran je za sastanke s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te najzad za sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem.

Na svim ovim sastancima bit će razgovarano o važnim pitanjima saradnje dvije države, kao što su transportna i druga infrastruktura, te ekonomija, trgovina i robna razmjena i slično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije