Aleksandar Vučić stigao u BiH

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić stigao u BiH
N1/Printscreen / Banja Luka

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, stigla je na banjalučki aerodrom. 

Avion je sletio oko 9:30 sati, a Vučića su sačekali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović.

Vučića i saradnike dočekali su i počasni vod, te članovi kulturno-umjetničkog društva, tradicionalno, sa hljebom i solju. 

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao portparol SNSD-a Radovan Kovačević, Vučić će posjetiti Univerzitetski klinički centar RS. 

On će uručiti 15 sanitetskih vozila, koje je donirala Srbija. 

Najavljen je i obilazak radova na izgradnji višenamjenskog objekta u kojem će biti smješteni vrtić, ambulanta i mjesna zajednica u naselju Petrićevac.

Republika Srbija donirala je 600.000 eura za izgradnju ovog objekta, dok Grad Banja Luka učestvuje u finansiranju sa 600.000 KM. 

Predviđen je i obilazak radova na izgradnji Srpsko-ruskog hrama. 

Nakon toga predsjednik Srbije će imati sastanak sa rukovodstvom ovog bosanskohercegovačkog entiteta u Vladi RS. 

"Sastanku će prisustvovati član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, te predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija", kazao je Kovačević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije