! / Ako ste djeci kupili ove igračke odmah ih bacite

09. 12. 2018. u 09:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na tržištu Bosne i Hercegovine pronađeno je pet laserskih pokazivača, tri laserska pištolja - igračke, te jedan laserski mač - igračka, koji spadaju u grupu nesigurnih proizvoda, jer laserski snop koji emituju može da dovede do povrede oka i oštećenja vida.

Riječ je o laserskim pokazivačima „Pet u jedan“, "Weiw 050", „Tri u jedan“, „Tri sestre“, „Laser i led light 806“, pištoljima „824 Air Sport Gun“, „Airsoft gun ZQ 737++“ i „Desert eagle“, svi porijeklom iz Kine, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Svi uvoznici ovih igračaka preduzeli su mjere povlačenja proizvoda i njihovo uništavanje, a potrošačima koji su kupili ove proizvode preporučuje se da ih prestanu upotrebljavati i vrate trgovini u kojoj su kupljeni.

Sa tržišta BiH bit će povučene i zelene stolice za sjedenje „Derby Birki“, proizvedene u Italiji, jer su nestabilne i može vrlo lako doći do povrede osobe koje ih koriste.

Agencija preporučuje potrošačima koji su kupili ovu stolicu da je prestanu koristiti i da je vrate uvozniku ili maloprodajnoj trgovini.

Iz Agencije podsjećaju da je uvoznik „Hypomarket“ iz Srebrenika preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača, uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA