Ako dođe do evakuacije zbog aviobombe, prekida se nastava u 4 škole kod RTV doma

Radiosarajevo.ba
Ako dođe do evakuacije zbog aviobombe, prekida se nastava u 4 škole kod RTV doma

Informacija da su u blizini zgrade RTV doma u sarajevskom naselju Alipašin Most radnici KJKP "Rad" jutros su pronašli aviobombu tešku 500 kilograma velike razorne moći (1.000 libri), zbog koje je najavljena evakuacija stanovništva u krugu od četiri kilometra.

Prema informacijama koje imamo, urkoso će očekuje i alarmiranje direktora škola na području Općine Novi Grad.

Kod RTV doma pronađena opasna aviobomba, u planu evakuacija stanovništva

"U slučaju da dođe do evakuacije stanovništva, morat će se prekinuti nastava u četiri osnovne škole na području kod RTV doma. Riječ je o školama Džemaludin Čaušević, Meša Selimović, Fatima Gunić i Mehmedalija Mak Dizdar. U ovom trenutku sam čuo za informaciju o pronalasku bombe. U školama direktori škola čekaju reakciju nadležnih, u prvom redu FUCZ-a i MUP-a KS, da bi poduzeli zakonom predviđene mjere", kazao je za Radiosarajevo.ba Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja FBiH. 

Podsjetimo, aviobombu su jutros (četvrtak) pronašli radnici KJKP "Rad" , a odmah su angažirani pripadnici Federalne uprave civilne zaštite. 

"Ukoliko se bomba mogne izmjestiti morat će se evakuirati stanovništvo u krugu dva kilometra kada je budemo odvozili", naveo je Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a, dodajući da će direktore informirati pripadnici MUP-a KS i predstavnici FUCZ Novi Grad. 

Dodao je da će nastojati da se uklanjanje bombe održi u noćnim satima.

"Time bi se nastava odvijala nesmetano. No, to je tek jedan od planova", dodao je Solak za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije