Akcija tužilaštva i MUP-a protiv "antivaksera": Širili su lažne vijesti o vakcinama

0
Radiosarajevo.ba
Akcija tužilaštva i MUP-a protiv "antivaksera": Širili su lažne vijesti o vakcinama
Foto: N1 / Jovana Stojković

Predsjednica pokreta "Živim za Srbiju", Jovana Stojković puštena je sinoć nakon saslušanja u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, prenose srbijanski mediji.

Stojanović je jučer ujutru bila privedena u SBPOK, nakon što je policija po nalogu tužilaštva obavila pretres njenog stana, a potom i u tužilaštvo gde je dala izjavu.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, među kojima je i predsjednica pokreta "Živim za Srbiju" ljekar Jovana Stojković.

Svi osumnjičeni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi mjeru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je više osoba privedeno zbog toga što su širile lažne vesti o vakcinaciji protiv koronavirusa, a ne jer su odlučile da se ne imunizuju.

Pored nje, saslušana je i potpredsjednica pokreta ''Živim za Srbiju'' Tamara Bradić. Pored njih, privredena je i Jelica Dabović, najstarija sestra reprezentativki u košarci Ane i Milice Dabović. Ona je u javnosti, kako piše Direktno.rs, poznata po kontroverznim nastupima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije