Akcija 'Tiper': Šest osoba predano tužilaštvu, za tri se traga

Anadolija
Akcija 'Tiper': Šest osoba predano tužilaštvu, za tri se traga
AA / Ilustracija
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) podnijeli su danas izvještaj protiv devet lica.

Oni su predali Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS šest lica koja su juče lišena slobode na području Banjaluke, dok se za tri lica još traga.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a RS-a, izvještaj je podnesen zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "organizovani kriminalitet", a u vezi sa krivičnim djelima "razbojništvo" i "teška krađa".

"Izvještaj je podnesen protiv lica A. V., J. G., N. O., Đ. B., V. S., S. M., Ž. G, državljana BiH, i B. T. i M. R, koji su državljani Republike Srbije", saopšteno je iz MUP-a RS-a. 

Akcijom "Tiper" koju je juče realizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Banja Luka rasvijetljeno je razbojništvo u "Pavlović Internacional banci" od 12. avgusta u Bijeljini i razbojništvo nad porodicom Travica koje je počinjeno 16. decembra prošle godine u Banjoj Luci.

Osim toga, rasvijetljena su i razbojništva u banjalučkim prodavnicima "Moj market" od 5. i 11. juna 2015. godine u Ulici Dragiše Vasića i u Ulici Sime Matavulja, kao i pet krivičnih djela "teška krađa" u prodajnim objektima sa duvanskim proizvodima.

"Radi se i na rasvjetljavanju krivičnog djela 'ubistvo' nad Zoranom Grahovcem koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu", stoji u saopćenju MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije