Akcija SIPA-e u Maglaju: Tokom pretresa pronađeno oružje

Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u Maglaju: Tokom pretresa pronađeno oružje
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su izvršili pretres na jednoj lokaciji u Maglaju.

Poduzimajući pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja i otkrivanja terorističkih prijetnji u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, obavljen je pretres stambenog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je lice koje koristi isti počinilo krivično djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: punjenje za protutenkovsku nagaznu minu, dvije ručne bombe, sporogoreći štapin dužine 10 m sa detonatorskom kapislom, detonirajući štapin dužine 1m, dvije protupješadijske mine „PPM3“ s eksplozivnim punjenjem bez upaljača, jedno eksplozivno punjenje za protupješadijsku minu i 17 metaka kalibra 7.62 mm. Po okončanju pretresa, lice koje koristi navedeni objekt, privedeno je u službene prostorije SIPA-e, radi uzimanja izjave u svojstvu osumnjičenog lica.

Policijski službenici SIPA-e će nastaviti preduzimati istražne mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije