Akcija SIPA-e: Saslušan direktor FUP-a Vahidin Munjić

1
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e: Saslušan direktor FUP-a Vahidin Munjić
Fena / Vahidin Munjić

U Bosni i Hercegovini je danas, 22. aprila, provedena velika policijska akcija "Black Tie 2" protiv osoba povezanih s međunarodnim narkokartelom. Među privedenim su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provedbu zakona.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba saslušan je Vahidin Munjić, direktor Federalne uprave policije. 

Policijske agencije i nadležne institucije još uvijek se nisu oglasile o novim detaljima istrage, a nije poznato da li je Munjić zvanično priveden.

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Akcijom rukovodi Tužilaštvo BiH, a mete akcije su osobe povezane s narko kartelom Edina Gačanina Tita. Pretresi se vrše u Sarajevu, Zenici, Tuzli, a istraga je proširena i na entitet RS.

Do sada je poznato da su privedeni biznismen Gordan Memija i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i više policijskih službenika zbog sumnje na organizovani kriminal.

Podsjetimo, Edin Gačanin je u martu 2023. završio na crnoj listi Ministarstva finansija i trezora SAD. Za njega su naveli da je jedan od najvećih svjetskih trgovaca drogom.

Međunarodnu podršku su pružili američki FBI, DEA i Europol.

Više detalja o akciji danas u Sarajevu i ostalim gradovima BiH možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije