Opsežna akcija u BiH se nastavlja. Nakon pretresa u FUP-u, istraga se širi i na RS

0
Radiosarajevo.ba
Opsežna akcija u BiH se nastavlja. Nakon pretresa u FUP-u, istraga se širi i na RS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Akcija SIPA-e u Sarajevu

U akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) "Black Tie 2" do 13 sati privedeno je devet osoba, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Nakon akcije na nekoliko lokacija u Sarajevu, pripadnici SIPA-e i MUP-a KS ušli su i u prostorije Federalne uprave policije u glavnom gradu BiH.

Ministar Ramo Isak je u intervjuu za Radiosarajevo.ba negirao da je neko uhapšen ili priveden od djelatnika FUP-a. Intervju sa ministrom Isakom možete pročitati i pogledati na linku OVDJE.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Kako saznajemo od zvaničnika i policijskih službenika iz bh. entiteta RS, istraga se širi i u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u Sarajevu je ranije pretresena kuća i objekat kompanije biznismena Gordana Memije, koji je i priveden, kao i šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović.

Prema nezvaničnim informacijama, privedeno je još nekoliko pripadnika policije.

Nepotvrđeno, među privedenim su još Adin Ćatić, Dražen Čobović, Senad Kadić, Emir Druškić i Ibro Miladin.

Iz policije nisu objavili identitete privedenih, niti lokacije pretresa, ali su naveli da među lišenima slobode ima visokih dužnosnika policijskih agencija i institucija za provođenje zakona.

Velika akcija MUP-a KS i SIPA-e u Sarajevu: Sedam osoba ide na ispitivanje

Velika akcija MUP-a KS i SIPA-e u Sarajevu: Sedam osoba ide na ispitivanje

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal" u vezi sa krivičnim djelima "Pranje novca", "Neovlašteni promet opojnim drogama", i "Primanje dara i drugih oblika koristi" i "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", propisana Krivičnim zakonom BiH.

Više detalja o akciji danas u Sarajevu i ostalim gradovima BiH možete pratiti na linku OVDJE.

U našoj galeriji pogledajte prve fotografije današnje akcije u Sarajevu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije