Pretresi u Zenici, Sarajevu, Travniku i Kaknju zbog prodaje droge i oružja

Radiosarajevo.ba
Pretresi u Zenici, Sarajevu, Travniku i Kaknju zbog prodaje droge i oružja

Rano jutros, policijski timovi Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona započeli su istovremene pretrese na 21 lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme vrše pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik i jednoj lokaciji u Kaknju.

Riječ je o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva Mreža I, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizirane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Ova akcija predstavlja nastavak akcije Mreža, koja je sprovedena u maju 2016. godine, u okviru koje je tada izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela.

Aktivnosti u okviru akcije Mreža I se poduzimaju u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a ostvarena je i odlična saradnja s Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, te Ministarstvom za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona i Ministarstvom za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije