Ahmetović odgovorio Juratoviću: Izjave su izraz njegovog mišljenja, a ne cijelog Bundestaga

7
Radiosarajevo.ba
Ahmetović odgovorio Juratoviću: Izjave su izraz njegovog mišljenja, a ne cijelog Bundestaga
Instagram/ Benno Kraehahn / Ahmetović/ Juratović

Josip Juratović, zastupnik njemačkog Bundestaga nedavno je uputio riječi Adisu Ahmetoviću, također zastupnik u u ovoj institutuciji te izvjestitelju njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku, rekavši da ga je "ponijela slava", a sada je stigao i odgovor.

"Njega je ponijela slava, ponijelo ga je to 'naš Adis', 'naš heroj' što su mu govorili u BiH. Svi su mu govorili da će ga to uništiti. Uz taj osjećaj slave i uz pomoć medija, dao je obećanja koja ne može ispuniti. Ne može pozivati vladu, ne može govoriti u ime Bundestaga ili Njemačke”, rekao je Juratović.

Ahmetović je u odgovoru za Bhdijaspora.net rekao da je Juratović njegov kolega u njemačkom Bundestagu i parlamentarnoj grupi SPD-a.

Ahmetović osudio poteze Schmidta: Pozivam građane da se suprotstave etničkoj podjeli BiH!

Ahmetović osudio poteze Schmidta: Pozivam građane da se suprotstave etničkoj podjeli BiH!

"Svaki izabrani član Parlamenta ima pravo da izrazi svoj mišljenje. Ovo se odnosi i na Juratovića, bez obzira šta neko mislio o njegovim izjavama. Ja nastavljam sa fer i konstruktivnim dijalogom i jednostavno želim da naglasim da su Juratovićeve izjave izraz njegovog mišljenja, a ne mišljenja cijelog Bundestaga.

Isto tako, vrlo je važno u ovom trenutku još jednom naglasiti da Bundestag u svojoj rezoluciji iz jula 2022. godine govori protiv dalje etničke podjele Bosne i Hercegovine, a pruža se podrška demokratskoj, građanskoj državi.

Osim toga, izmjene Izbornog zakona Christiana Schmidta na dan izbora nastavljaju biti predmetom oštrih kritika širom svijeta", naveo je Ahmetović u svom odgovoru za Bhdijaspora.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije