Agencija za rad i zapošljavanje tvrdi: Veliki broj ljudi u BiH ne želi raditi

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Eh

Niko ne zeli raditi za robovlasnike.

Za eh

Otvori firmu pa ponudi sto bolje uslove da nebudes robovlasnik. Mnogi rade a vode se na evidenciji treba reci istinu ili ponuditi rjesenje a ne samo izmisljati kritike

Bivsi clan

Bilo je to nekad davno kad se sjetim, nikome se ne ponovilo. Raditi za bosanskog seljaka($pecijalno muslimana, mada ni drugi nisu bolji) smrt je casnija opcija. Hvala bogu pa se ove granice otvorile i dodjosmo u veli krscanski svijet. Eto vam i ono moje zemlje sto je meni valjda pripalo, nikada se necu vratiti.

To je ...

... sigurno tako. Država treba pokrenuti sa skolovanjem sviju koji nemogu naći poso. Ppgotovo u pravcu kakvog zanata, nemoraju profesori postat

Istina

Niko ne zeli raditi za robovlasnike. ka Eh Ovo je onaj sto se vodi parolom, ne mozes me malo platiti, koliko ja mogu malo raditi.

JA1

Rade oni svi, samo ih SDA placa kroz socijalu, kasnije ce opet pasti na nas teret i doplatit ce im se radni staz pa ce opet na nas teret u penziju a zaradjuju super.

JA1

Moj poznanik isto tako uradio, radi neprijavljen sad dobio penziju uvezan mu staz a ima ustedjenih mozda i 100 000 i sad mu penzija dzeparac a i dalje radi.

JA-

Ovdje je i narod lopov, nije cudo sto biraju lopove

Pa jok, eto, radit ce za vasu crkavicu, dok

politicari kradu lopatom, ma nema, garant ce to...; Piz.. vam materina, pa stovrite minimum uvjeta da mladi covjek moze sebi predocit barem neki san. Da radi i sanja da ce jednog dana tim parama sebi kupit stan ili kucicu da tu odgoji djecu... A ne da i totalno glup lik odmah uvidi da tim parama nece moc ni za jest da kupi.... Majku vam nesposobnu, bezobraznu i nacionalisticku!

Hike

A za sta da rade? Za klikere.. Pa nije narod lud. Oni da rintaju od zvijezda do zvijezda a stranački biznismeni da se enormno bogate na njihovom crkavanju. Jos da ih maltretiraju te iste polupismene kabadahije koje jašu već 30 godina bez prestanka. Većina njih se sprema ili je vec aus Deutschland..

budući švaba

20 godina sam na birou prije par godina zovu sa biroa daju mi broj firme treba im radnik.kontaktiram firmu kaže direktor plata 600 maraka i nije svaka subota radna.mi smo dobra firma i stabilna.

Hans

Nek ti mati radi 12 sati na,pumpi za 7 stoja a oni zgrcu milijarde na gorivu.Radit u bosni za privatnika najgora kletva

Ja

Sve su to mamine maze što bi radili kad ih mame mazile i hranile, roditelji podmeću leđa na svakom koraku. Nije to naučilo.

👶

Sto ne kaze te istinu 70% su ZENE zaposlene poslodavac bi da zega i to je samo istina dinastija NEZNA se ko koga

lazete p. vam materina

ja sam nezaposlena i hocu da radim, i poslala sam vise od 100 prijava, ali sam izgleda previse obucena, previse znam, i imam previse godina, i znam kakva su mi ljudska i radnicka prava, pa ne odgovaram! ne mogu se skolovati u drugom smjeru jer se to PLACA! a na birou sjede i vrte prstima stotinu ih umjesto da organizuju BESPLATNU prekvalifikaciju!

Samir77

Naravno da nece da rade za 800km a potrosacka korpa 2900km

/ Najnovije