Afera "Respiratori": Optuženi stigli na Sud BiH, danas pretres glavnih dokaza

5
Radiosarajevo.ba
Afera "Respiratori": Optuženi stigli na Sud BiH, danas pretres glavnih dokaza
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Optuženi stižu u Sud BiH

Pretres glavnih dokaza u okviru afere "Respiratori" nastavlja se danas u Sudu Bosne i Hercegovine.

Napomenimo da se radi o suđenju premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija "Srebrena malina".

Oosim premijera Novalića, optuženi su i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Podsjetimo, Tužilaštvo je jučer prezentovalo komunikacije optuženih i drugih u vezi s nastojanjima da se nabavi zaštitna medicinska oprema preko firme "F.H. Srebrena malina".

Prezentovana dokumentacija odnosi se na komunikaciju o nabavci zaštitinih maski, rukavica, odijela i druge zaštitne opreme.

Pročitane su poruke koje je optuženi premijer razmjenjivao sa svojim nekadašnjim šefom kabineta Hasanom Ganibegovićem i generalnom sekretarkom Vlade Editom Kalajdžić u viber grupi pod nazivom “GENSEK”.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije