! / Afera "Respiratori": Optuženi stigli na Sud BiH, danas pretres glavnih dokaza

27. 04. 2021. u 09:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pretres glavnih dokaza u okviru afere "Respiratori" nastavlja se danas u Sudu Bosne i Hercegovine.

Napomenimo da se radi o suđenju premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija "Srebrena malina".

Oosim premijera Novalića, optuženi su i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Podsjetimo, Tužilaštvo je jučer prezentovalo komunikacije optuženih i drugih u vezi s nastojanjima da se nabavi zaštitna medicinska oprema preko firme "F.H. Srebrena malina".

Prezentovana dokumentacija odnosi se na komunikaciju o nabavci zaštitinih maski, rukavica, odijela i druge zaštitne opreme.

Pročitane su poruke koje je optuženi premijer razmjenjivao sa svojim nekadašnjim šefom kabineta Hasanom Ganibegovićem i generalnom sekretarkom Vlade Editom Kalajdžić u viber grupi pod nazivom “GENSEK”.

Više o tome možete pročitati OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)