Afera pelene: Odgođeno saslušanje Draška Stanivukovića u Policijskoj stanici Centar

Fena
Afera pelene: Odgođeno saslušanje Draška Stanivukovića u Policijskoj stanici Centar
Foto: Nedim Grabovica / Draško Stanivuković
Saslušanje zastupnika u NS RS-a Draška Stanivukovića, najavljeno za danas u banjalučkoj policiji, odgođeno je za ponedeljak 25. februar.

Draško Stanivuković je prvobitno, u vrijeme odsustva iz BiH, iz policije obaviješten da će biti saslušan kada bude prisutan u Banjoj Luci, odnosno kada bude u mogućnosti.

Po povratku u Banju Luku, Stanivuković je javljanje u Policijsku stanicu Centar najavio za danas, a prijavu Okružnom javnom Tužilaštvu u slučaju "Afere pelene“ za ponedjeljak u 12 sati.

"Međutim, iz Policijske stanice Centar je obaviješten da će saslušanje ipak biti održano baš u ponedjeljak u 12 sati", saopćio je on.

U navedeno vrijeme odazvat će se na saslušanje u policiji, a slučaj "Afera pelene“ će biti predat u tužilaštvo u srijedu, 27. februara.

Nakon što je Draško Stanivuković ranije objavio audio-snimak na društvenim mrežama, a koji se, kako je navodio, odnosi na policijsko saslušanje njegovog saradnika Ivana Begića, iz policije RS-a su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

S tim u vezi je trebalo da Stanivuković dâ izjavu, a tvrdio je da audio-snimke dobijaju od ljudi iz policije RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije