Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Europejac

Ne moze mo ostati bez neceg sto nemamo nit nam pripada. Ne budi naivan. Ti fondovi su teske prevare, gdje ti prvo uvale uslove da ti programe i projekte mogu pisati samo oni iz EU, pa se moras odreci nasih resursa kao garant za uzimanje iz fonda a onda i kad steknes uslove da bi trosio tu lovu moras preko EU banaka, EU firmi i da ti proces trosenja vode iz EU. Ti samo gledas kako oni to vrte sve u tvoje ime, nista mi od tog nemamo. Da ti prevedem elasticno. Kazu ti imamo fond od 200.000 EUR da se grade kuce. Tebi kuca ne treba al zinulo dupe. I ti lijepo imas pristup tom fondu al ti mora projekt napisati svabo jer on ima licence za to. I to mu lijepo platis 20milja. Odobre ti sredstva. Zatim moras austrijancu platiti 50 milja projekt kuce. Vec nemas svojih 20 milja i iz fonda 50 milja. Zatim platis svicarcu 30 milja da ti izganha certifikate i dozvole. Vec je fond pao na sumu od 120 milja. Pa te uslove da to mora graditi francuska firma sa referencama. i to moras platiti 150 milja, dizes kredit od 30milja jer ti ne pokriva fond kolko je ostalo. Kad zavrsis gradnju, potrebno je namjestaj, jos 30 milja se uvalis i skontas da si za 200 milja iz fonda krhno svojih 20 pred pocetak, 30 u gradnji i 30 na namjestaj i zaduzen si u banci 80 milja i vracaces EU banci 150 milja, a 200milja ti EU dao i odnio. Doduse imas i kucu koja ti ne treba i kredit koji vracas. E tako ti funkcionisu ti EU fondovi. Kanite se toga, to je pljacka i mamipara.

Samer

Mogu ovi politicari ostati bez tih para-obicni covjek ionako nece vidjeti feninga. Sto manje para,manje cete da se dzapate za fotelje i mozda dobijemo nekog ko ce da ide u politiku zbog zelje za boljitkom a ne vlastite koristi. BiH nece tudje pare-hocemo manje uhl****.

Adi

I treba, ionako ce politicari sve pokrasti, narodu *****, a narod ce da to vraca kao svaku pljacku u ovoj propaloj drzavi

Suzy

Evropska delegacija (Unija) bi morala znati da su upravo njihova ostavština u BiH , oni koji su trajno trebali biti uklonjeni iz vlasti, najprije radi svoje uloge u ratu i opstrukcija svakog napretka ove zemlje poslije rata. Povrh svega još primaju ogromne plate da zemlju učine nefunkcionalnom. A Evropska delegacija se kao čudi kako je to moguće i kaže: "dogovorite se", a to je nemoguće.

/ Najnovije